илюстрация: Bsm15, УикипедияКораб с повече от 450 пътници на борда потъна

...
илюстрация: Bsm15, УикипедияКораб с повече от 450 пътници на борда потъна
Коментари Харесай

Кораб с повече от 450 пътници потъна в Конго

илюстрация: Bsm15, Уикипедия

Кораб с повече от 450 пасажери на борда потъна в езерото Киву в Демократична република Конго малко преди да дебаркира.

Засега е доказана гибелта на минимум 78 души, предава Българска национална телевизия.  40 души са оживели и са били откарани в локална болница. Корабът пътувал към град Гома, покрай границата с Руанда. Тежките произшествия с плавателни средства не са необичайност в Африка. Корабите постоянно са остарели, в неприятно техническо положение или претрупани.

Пътната мрежа на Конго е относително едва развита и корабите и пътническите фериботи по езерата и реките на страната са единственото средство за превоз за доста хора, показва организацията.

Тежките произшествия с плавателни средства не са необичайност в Африка. Корабите постоянно са остарели, в неприятно техническо положение или претрупани, а разпоредбите за сигурност, като да вземем за пример обезпечаването на избавителни жилетки, постоянно не се съблюдават, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Във вторник минимум 60 души починаха, а 150 са оповестени за изчезнали в Северна Нигерия, откакто транспортен съд потъна в река Нигер. По данни на управляващите на борда на кораба е имало към 300 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР